In Memoriam, Harrie Daanen

Gepubliceerd: za, 09/12/2020 - 13:48
Auteur: lisa.roelofs
In Memoriam Harrie Daanen

In Memoriam 

Op 17 augustus 2020 is Harrie Daanen, oudste spelende lid van Fanfare Vriendenkring Oeffelt, plotseling overleden. Harrie was met zijn 84 jaar nog altijd actief spelend lid, op zijn Altohoorn; een trouw lid, dat al 28 jaar elke repetitie aanwezig was.

Vanaf zijn 10e jaar was muziek maken zijn grote hobby, waar hij bij Fanfare H. Agatha in St. Agatha is gestart en nog steeds actief lid was. Daarnaast was Harrie ook nog lid van het Seniorenorkest uit Cuijk. Een muziekvriend in hart en nieren.

Harrie gaf zijn passie voor het bespelen van een instrument door, want al zijn kinderen en kleinkinderen werden lid van de fanfare, waar hij erg trots op was.

Naast het musiceren was Harrie ook altijd bereid om voor nevenactiviteiten van de fanfare, zijn handen uit de mouwen te steken.

In 2017 heeft Harrie vanwege zijn 70-jarige lidmaatschap bij de Brabantse Muziekbond een platina speldje in ontvangst mogen nemen. Het is heel bijzonder dat dit bij een nog actief spelend lid wordt opgespeld. Wat ons vooral bij zal blijven, is het plezier dat Harrie uitstraalde als hij aan het musiceren was, hij genoot hier intens van.

Op 22 augustus jl. hebben we Harrie een laatste groet mogen brengen middels een erehaag voor de kerk, samen met Fanfare H. Agatha en het Seniorenorkest uit Cuijk.

Harrie, we gaan je ontzettend missen! We wensen zijn vrouw Riek, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.